PDA

View Full Version : Hva er beste måned for å se hval ved Andenes?


robertaas
06-05-2015, 21:34
Hva er beste måned for å se hval ved Andenes?

Henshaw
06-05-2015, 22:21
Hittil virker det som om svaret er "ja"

seilfly
07-05-2015, 19:34
Jeg har stemt for januar, februar, mai, juni og juli.

Januar og Februar fordi det er på den tiden at silda passerer Vesterålen - og spekkhoggerne følger stimen. Da er det mulig å komme ganske close på spekkhoggerne ved hjelp av disse: http://www.seasafariandenes.no - det kan godt hende at den andre aktøren (de som holdt på med safari først av alle) også går nært innpå i Andfjorden, men med RIB'ene til førstnevnte så kommer man uansett nærmere vannet, og noen vil kanskje synes at dette er mer spennende. Det er også andre typer hvaler, men veldig mange spekkhoggere; og de går sørover i Andfjorden på den tiden. -Lyset er imidlertid ikke evigvarende på dagtid på den tiden av året... En video lenger ned viser hvor lyst/mørkt det er i januar. Når spekkhoggerne er i Andfjorden så er det mye sel som er på vestsiden av øya, i skjærgården. Kanskje de gjemmer seg for noe? :)

Mai-Juli stemte jeg på grunn av midnattsol, så får du den i samme slengen. Den andre aktøren jeg vet om er http://www.whalesafari.no og det er bare disse jeg personlig har vært på tur med. Turen inkluderer en runde på et museum i kjelleren på senteret. Dersom man skal med en hel familie kan det være at en av deres båter passer bedre enn en RIB (eller RHIB om det er sånn det skrives).

De beste tips om når man bør komme for å se hval utenfor Andenes får du nok ved å henvende deg direkte til disse og si hva du ønsker å se/hvor mange pax/etc.

Så lenge de seiler ut for å lete etter hval så vil de finne dem. Hvalen må opp for å puste og selskapene vet hvor de skal lete og når de kommer opp.

Filmen under viser hvor crowded det er med spekkhoggere i Andfjorden på den tiden. Filmen er laget vha et quadcopter av en kar på Andenes. NB: HD & Fullscreen! (Trykk på youtubelogoen ved siden av fullscreenknappen om fullscreen ikke virker hos dere heller uten å gå innom youtube direkte).

https://www.youtube.com/watch?v=DeFg5v2lDAM