PDA

View Full Version : Skiller ut SAS-selskap


morr
30-09-2004, 21:52
FRA DN.

http://www.dn.no/forsiden/naringsliv/article339067.ece

Den norske delen av bakkehåndteringen i SAS-konsernet, SAS Ground Services Norway, etableres som et eget aksjeselskap første oktober.

Flyselskapet SAS Braathens ble skilt ut 20. september og nå står altså bakkehåndteringen for tur. Dette gjøres for å skape større konkurransekraft, skriver SAS i en pressemelding. SAS Ground Services (SGS) vil være eid 100 prosent av SAS konsernet.

Bakkehåndteringen i SAS konsernet har i de senere årene gjennomgått en revolusjonerende og vellykket omstilling.

- Etter overtakelsen av Braathens bakkehåndtering i 2002 økte produktiviteten med cirka 40 prosent. Med denne omstillingen er det lagt et godt grunnlag når SAS Ground Services nå blir etablert som et selvstendig konkurransekraftig selskap, sier administrerende direktør Ola H. Strand i SGS.

SAS Ground Services leverer bakketjenester til om lag 50 ulike flyselskaper i Norge, er representert på 18 flyplasser, har 2500 medarbeidere og omsetter for om lag 1,6 milliarder kroner i året.

- SAS Ground Services er en stor global aktør på et meget konkurranseutsatt marked, og vi er i høy grad avhengige av utviklingen innenfor flybransjen. SAS konsernet har ved etableringen av SGS som aksjeselskap valgt å satse ytterligere på bakkevirksomheten, sier Ola H. Strand.

Selskapets kunder vil fortsatt være flyselskap både innenfor og utenfor SAS konsernet.

BEF
30-09-2004, 23:08
Skaper dette noe praktisk forskjell utad da?

TUC
01-10-2004, 03:41
Tjah, si det....

Men det vil vel bli enklere å selge oss ut nå, når de bestemmer seg for det......

Superhai
01-10-2004, 12:16
Å kvitte seg med SGS var like lett før siden SGS allerede var en seperat enhet i konsernet. Og det er ikke bare SGS som blir AS. Nesten alle enhetene i SAS gruppen blir det. STS også.

Forskjellene er at SGS blir mer selvstendig. Tilknyttingen til SAS Airline er borte. Men nå skal de jo skille ut flyselskapene og, så SAS er bare et holding selskap.