PDA

View Full Version : Barn på lange turer


henrikas
20-02-2014, 10:25
Jeg og kona vurderer å reise med vår nå to år gamle datter til Thailand til sommeren. Vi reiste dit i fjor sommer også (da var hun 1,5 år), og det gikk kjempefint. Hun sov mesteparten av turen (i sånn baby cot som henges på veggen), og vi mellomlandet i Doha halvannen time, så hun fikk løpt litt fra seg.

Men - så er vi litt usikre på om det er bedre eller verre å reise med ei jente på 2,5 år enn ei på 1,5 år såpass langt? Noen som har erfaringer med det? Fordelen er jo at hun nå får eget sete, men ulempen er at hun ikke får "seng" å sove i, og at en 2,5 år gammel unge tross alt trenger mer underholdning enn en på halvannet.

Og - er det noen som har erfaring med hva som er best når du reiser med barn - ha alt i ett strekk, og dermed mindre overall reisetid, eller dele det opp i flere legs sånn at kidden får løpt litt fra seg?

Ph34r
20-02-2014, 10:48
Barn er ekstremt forskjellige, men min erfaring er at reising ble lettere når de fikk eget sete. Ville tatt alt i en smekk, og sørget for å ha fulladet iPad, leker, kjeks/snacks og andre ting man kunne ty til om det ble slitsomt. En god pute kan også gjøre underverker om den lille blir trett og vil sove i setet/på gulvet.

Tjab
20-02-2014, 12:26
Gjelder vel å få på plass noe greier som "utfordrer" intellektet noe, samt underholdende. Styr unna sukker eller lignende da dette inneholder energi som de som kjent har plenty av. Legg opp og planlegg for at ungen skal bli trøtt og sove på flyturen.

Film og pad er goe greier.

Hilsen en som har en på 1, en på 2 og ei på 6 (vi skal ikke ut å fly med det første) Nok med bilen og muligheten til nødstopp!


PS: Til flyvning med unger kan jo nesespray og denslags være lurt å ha med, da unger med tette bihuler bryter lydmuren og vel så det om de får denslags relaterte problemer...

ILS2
20-02-2014, 12:39
Tjab oppsummerer det bra. Junior har nå 12 interkontinentale flighter under beltet på sine litt over to første leveår. Hver tur er forskjellig, men med god planlegging og gode rutiner går det greit.

Det viktigste er at foreldrene er uthvilt. Veldig uthvilt. Barnet bør derimot ha hatt en aktiv dag før flyturen, slik at behovet for å løpe rundt er meget begrenset. iPad med apps til barnet - gjerne noen helt nye - er uvurderlig for en 2-åring, men vår erfaring er at det er lurt å la iPad-en hvile i sekken til behovet blir stort nok. Den første delen av flyturen bør barnet fint klare seg med å putle med litt leker, lese bok, spise litt, utforske flyet etc.

vbirk
20-02-2014, 14:33
På nattfly har vi (med vekslende hell) hatt med et tykkere pledd som kan illudere madrass og redd opp på gulvet.

Furahini
21-02-2014, 12:02
Min sønn har i likhet med ILS2s junior en hel del interkontinentale flygninger under beltet, og det viktigste er allerede summert i tidligere innlegg, men vil legge til 2 poeng; forberedelse av junior. Nå er det muligens vanskeligere å forberede et barn på 2 enn et barn på 4,5 (som junioren min er nå), men vi ser at det å fortelle han at vi skal fly leeenge på natta og at han da må sove hjelper veldig. Da han var 2 og vi dro han frem og tilbake fant vi at det å foreta den normale stellerutinen på flyplassen før avgang også hjalp masse. Enklere når man har tilgang til lounge, men har og gjort det i vanlige toaletter. Få på han pysj, pusse tennene og så gå ombord. Funker strålende :-)
Det med at hun ikke får seng ordner seg med foreldrenes velvilje. Vår ligger på tvers av oss og sover. Vi får riktignok ikke noe god natt, men det viktigste på disse turene er at de små får en så god natt som mulig, da slipper du masse grining og klaging resten av turen (er ihvertfall vår erfaring) :-)

Ikke la barnet stoppe dere fra å nyte en deilig ferie i Thailand, ta barnet med og nyt varmen :-)

Chriscross
24-02-2014, 12:20
Er det nattflyging kan det være triks å ta med ekstra pledd så den lille kan sove på gulvet, ofte litt trekk deg. Helt sikkert fy fy i Norge å si dette, men det finnes reseptfrie reisesyketabletter som selges som sovetabletter i Usa... Gi litt under halve.

henrikas
24-02-2014, 18:40
Av ren nysgjerrighet - hvilket merke/type er det?

Chriscross
25-02-2014, 06:23
Marzine eller noe, den andre reseptfrie reisesyketabletten blir jeg også håpløst trøtt av. Leste en artikkel før forrige OL det utøvere fikk dette av en landslagslege, så neppe veldig farlig eller prestasjonsreduswrende:-)