PDA

View Full Version : Albania


siksak
30-05-2013, 13:52
Har booket flybillett til korfu 1 uke i juli/august.

Tenkte og ta fergen over til sarande. Bør hotell bookes på forhånd eller er det plenty med overnatting der?

Tenkte vi skulle leie bil og reise litt rundt noen tips til hvor vi bør dra/se?

Sondbjo
30-05-2013, 17:24
Book gjerne på forhånd så du slipper å forhøre deg på hotellet om pris. Du bør dra til Shkodër om du for tak i leiebil. Det er mulig greske leiebil selskaper ikke lar deg ta med bilen til Albania... Det kan være vanskelig å navigere seg i Albania da skilt er en mangelvare. Være også obs på at store gjenstander kan ligge strødd på, og langs vegen. Jeg var i Albania en del år tilbake å da lå det en oljetønne på tværs av kjørebanen :) De siste årene så har Albania åpnet mye motorveger. Tror snart de har mere motorveg en Norge har :D

73ALFA
30-05-2013, 21:15
Vi var en uke i Saranda for 3 år siden. Fly til Korfu og hurtigbåt til Saranda. Vi hadde leid leilighet på forhånd, splitter ny 30 meter fra stranden. Utleier var norsk og nrk-journalist tror jeg, så ikke noe tull der. Vi sjekket også mulighet for leie av bil, men vi syns prisene der var for høye. Vi valgte derfor buss og taxi og det var vel like greit etter vi så hvordan trafikken var. Det de kaller motorvei i Albania har ikke samme standard som norske, enkelte plasser var det veeeeldig smalt. Ellers så erfarte vi at buss var nesten gratis (skulle bare mangle da bussen tydelig var en gammel kassert tysk bybuss) og at det var 3 forskjellige taxi-klasser som var rangert etter standarden på bilene ogom det var aircondition eller ikke. Vi prøvde alle og vil kanskje anbefale den i midten. Da vi prøvde den billigste så ante ikke vi at det var vanlig å plukke opp flere pax på turen, så vi endte opp å være 7 stk i en gammel e190 tilslutt, syns mest synd på han foran som fikk en fremmed unge fanget.
Skal dere oppleve noe så er vel Butrint det som er nærmest. Vil dere bare bade så kan dere dra til Ksamil, her var det veldig mye støy, vannscootere og høy musikk, men det er flere plasser så man finner vel begge deler. Den fineste dagen vår var når vi tok taxi nordover til Lukovë og ble satt av på en kjempefin strand med høy musikk og party. Vi bunkret opp med mat og øl og gikk langs stranden ca 1,5-2 km og var alene hele dagen bortsett fra en gjeter som kom ned for å avkjøle geitene sine. Taxisjåføren møtte opp som avtalt på en liten familedrevet restaurant 100 m fra stranden. Han ville tydeligvis ha en pause før vi kjørte tilbake til Saranda så han satt der og spanderte øl ogmbrus på oss (vi betalte han tydeligvis nok penger).
Alt i alt så var det en fantastisk tur, alt i Albania er litt tilfeldig, trafikken dødelig, ølen er god (birra Tirana & birra nourega) og lye god mat. Turen anbefales på det sterkeste hvis man er litt open minded. God tur!!!