Flyprat >
Småprat > Hvordan hadde det gått med Norwegian i USA og Canada?
View Full Version : Hvordan hadde det gått med Norwegian i USA og Canada?
Hei, jeg sier det med en gang så ingen tror det faktisk er virkelig...dette er bare et hvis...
Lurer på hvordan Norwegian hadde klart seg på det Nord-Amerikanskemarkedet. Hvordan organiseringa skulle vært og ikke minst hvilke flyplasser hadde vært hub og hvilke destinsjoner?
teamseacow
09-01-2013, 12:02
Det er en interresant tanke, tror ikke at det er ordentlige LCC i Nord-Amerika (JetBlue har jo koffert osv inkludert?)
Norwegian er vel ikke et ideelt navn på det amerikanske markedet, og konkuransen er hard, spesielt mtp ordentlige nettverksselskap og etablerte selskap som amerikanerne er lojale til. Europa utfordring nok til Norwegian foreløbig.
chrisljo
09-01-2013, 12:13
Er ikke mor til alle LCC amerikansk? Southwest Airlines?
Det er en interresant tanke, tror ikke at det er ordentlige LCC i Nord-Amerika (JetBlue har jo koffert osv inkludert?)
Hva er en ordentlig LCC? Southwest var jo i sin tid modellen på en LCC, selv om man får en en bag og får et glass brus.
Så har du jo selskaper (i vekst) som Allegiant og Spirit som etter min mening er nærmere Ryanair enn Norwegian på "LCC-skalaen". Og Frontier er vel på vei dit. Westjet i Canada begynte vel mer eller mindre som DY, bare ti år før, og så hvordan de har utviklet seg etterhvert
Var det ikke et Europeisk LCC som prøvde seg tidligere?
I følge boken om SAS "Kunsten å ødelegge ett flyselskap" var det Southwest som var den store inspirasjonskilden til Michael oLeary når han startet i Ryanair.
Var det ikke et Europeisk LCC som prøvde seg tidligere?
Nei, da amerikanske eierskapsbegrensinger stopper utenlendinger fra å eie mer enn 25% av et flyselskap.
Men er kanskje Skybus du referere til som forsøkte seg med en Ryanairkopi og gikk dundrene konkurs. Det visste seg at Columbus kanskje ikke var det riktige stedet å starte en hub....
Nu er begrebet LCC i USA vel ikke direkte sammenligneligt med LCC i Europa.
I Europa er der vel i realiteten mere tale om Low Service Carriers som bedre kan sammenlignes med Ultra LCC's i USA (a la Spirit, Alliegiant), hvor produkter er blevet unbundled for at få startprisen til at se lavere ud en den (for mange rejsende) reelt er og hvor der ikke tilbydes netværk med andre selskaber, dårlige rerouting muligheder ved irr ops osv osv osv.
Flere amerikanske netværksselskaber kan vel også på visse områder sammenlignes med de europæiske Lavservice selskaber (bag fee, sædereservations fee etc), mens andre (som Southwest inkluderer bagage m.v. i prisen)
Lang hen af vejen er den - ofte fejlagtige sammenligning mellem amerikanske og europæiske LCC's pga. en fejlagtig oversættelse af "Low Cost Carrier", som i Norge, Danmark, Sverige er blevet til Lavprisselskaber - og ikke (som korrekt) Lavomkostningsselskaber.
Hvordan det ville have gået med DY i USA er ganske hypotetisk og egentligt ikke specielt interessant. Men skulle man lege med tanken, så har jeg svært ved at se hvad de skulle kunne tilbyde i et amerikansk marked, som andre selskaber ikke allerede gør. LCC's som Southwest leverer vel et langt bedre og mere overskueligt produkt end DY og har samtidig en kostbase der er lav og svær at konkurrere med. Direkte konkurrenter på produktet ville være Allegiant og Spirit og de er supergode til at unbundle m.v. - her ville DY få alvorlig kamp til stregen.
Lavserviceselskabernes succes i Europa handler vel mest om at de traditionelle selskaber har været alt for lang tid om at tilpasse sig (både på produkt, pris og måske specielt omkostninger) og dermed gav plads til konkurrenter. Havde de været mere omstillingsberedte, så ville vi slet ikke have set så stort et antal Lavservice selskaber i Europa som vi ser idag.
BraathensSafe1985
09-01-2013, 21:22
Norwegian er vel ikke et ideelt navn på det amerikanske markedet
Hæ ! Veit du ikke at Norway er en by i USA ?? ... ;-)
http://en.wikipedia.org/wiki/Norway,_Michigan
De har "Norwegians" der og ... ;-)
For ikke å forglemme Norway, South Carolina ....
http://www.cbsnews.com/8301-504083_162-57364823-504083/s.c-mayor-stopped-for-speeding-pulls-over-same-trooper-moments-later/
(CBS/AP) NORWAY, S.C. - The mayor of Norway, South Carolina, claims he had every legal right to pull over a state trooper, after the trooper had just pulled him over for speeding.
The Times and Democrat of Orangeburg reports that after Norway Mayor Jim Preacher was stopped for speeding by a state trooper on Jan. 18, the mayor turned on the blue lights and siren in his own vehicle and caught up with the same trooper.
teamseacow
10-01-2013, 08:34
Hæ ! Veit du ikke at Norway er en by i USA ?? ... ;-)
http://en.wikipedia.org/wiki/Norway,_Michigan
De har "Norwegians" der og ... ;-)
Hehe, det hadde jo vært en perfekt hub for Norwegian! :p
Cloudius
10-01-2013, 13:52
I følge boken om SAS "Kunsten å ødelegge ett flyselskap" var det Southwest som var den store inspirasjonskilden til Michael oLeary når han startet i Ryanair.
Det virker som om det er mange som gjerne vil sammenlikne seg med Southwest, men det er få som kan gjøre det med rette. Ryanair kanskje minst av dem alle.
LCC'ene i Europa har mer til felles med 'legacy'-selskapene i USA enn sine LCC-frender - med mulig unntak av Spirit/Allegiant, som også lider av avgiftshysteri ..