PDA

View Full Version : Avinor innrømmer blemme....


DY
24-09-2004, 17:45
Avinor har hele tiden vært ganske avvisende til at det kunne ha skjedd en glipp og at en mann ved en feiltakelse hadde tatt med seg en pistol igjennom sikkerhetskontrollen ved Longyearbyen og Tromsø lufthavn. Nå derimot begynner man kanskje å innse at sikkerheten kanskje ikke er så høy likevel.

Tidligere Nettavisen-redaktør Odd Harald Hauge fikk med seg en pistol ombord i to norske inneriksfly - uten at sikkerhetskontrollen reagerte. Nå innrømmer Avinor en alvorlig "sikkerhetsblemme" på flyplassene i Longyearbyen og i Tromsø. - Dette er en alvorlig vekker for oss, sier Avinor.Det var en signalpistol
Hauge fikk med seg
ombord i flyene fra
Svalbard og Tromsø

Tidligere Nettavisen-redaktør Odd Harald Hauge skulle reise med fly fra Svalbard til Oslo. Underveis gikk han igjennom sikkerhetskontrollene i både Longyearbyen og Tromsø med en signalpistol i håndbagasjen.

Årsaken var at han rett og slett hadde glemt at pistolen og ammunisjonen var pakket ned i rykksekken han brukte som håndbagasje.

Det eneste kontrollørene reagerte på var en lommekniv han hadde med seg. Pistolen lot de være i "fred".

Avinor stilte seg først uforstående til dette. Men etter en gjennomgang av sine sikkerhetsrutiner, samt nærmere undersøkelser på de to aktuelle flyplassene, innrømmer den statlige flyplasseieren at det kan ha skjedd en "blemme" i sikkerhetskontrollen.


- Vi tar denne hendelsen på høyeste alvor. Det har jo skjedd og da er det en alvorlig vekker. Til tross for at vi har godt utstyr og sikkerhetspersonell på plass så skjer altså dette, sier Avinors informasjonsdirektør Ove Narvesen til Nettavisen.

Han understreker at ingen systemer er 100 prosent sikre mot feil.

Nå vil Avinor ta kontakt med Hauge i et forsøk på å komme til bunns i denne saken.

- Vi ønsker å høre mer detaljert hvordan denne pistolen var pakket slik at vi kan lære av det, sier Narvesen til Nettavisen.

Odd Harald Hauge sier til sin tidligere avis at han gjerne møter Avinor for å fortelle hvordan han kom igjennom sikkerhetssjekken med en signalpistol i ryggsekken.

http://www.boarding.no/art.asp?id=13346