PDA

View Full Version : Norwegians mest populære sommerruter


FlightDeck
12-08-2012, 22:32
Norwegian har sendt ut en pressemelding som sier noe om hvilke destinasjoner som har vært mest populære i sommer. Fra Stavanger, Bergen, Trondheim og Sandefjord er "alle" Syden-ruter listet opp så det sier egentlig ikke så mye.

Hit dro Norwegian-passasjerene i juli
10-08-2012 10:37

Vestlendingene velger Alicante, østlendingene foretrekker Nice, mens trønderne helst drar til Dubrovnik eller Antalya. Se oversikten over de fem mest populære reisemålene fra Oslo, Sandefjord, Stavanger, Bergen og Trondheim i juli.

Norwegian rapporterte tidligere i uken trafikktall for juli, med ny passasjerrekord. Over 1,8 millioner reiste med selskapet, det høyeste noen sinne i en enkelt måned. Destinasjoner ved Middelhavet er desidert mest populære blant de reisende, med 700 000 passasjerer i juli. Men de regionale forskjellene er merkbare. I Stavanger og Bergen er Alicante og Malaga mest attraktivt, mens fra Oslo og Sandefjord er Nice på topp. Reisende fra Trondheim foretrekker Dubrovnik og Antalya.

Mest populære ruter fra Stavanger: Alicante, Malaga, Nice, Dubrovnik og Split

Mest populære ruter fra Bergen: Alicante, Malaga, Split, Dubrovnik og Nice

Mest populære ruter fra Oslo Gardermoen: Nice, Alicante, Malaga, Barcelona, Split og Dubrovnik

Mest populære ruter fra Trondheim: Dubrovnik , Antalya, Split, Alicante og Malaga

Mest populære ruter fra Sandefjord Torp: Nice, Palma, Antalya, Malaga og Alicante

Suksess med nye ruter
Med 1800 flere avganger enn i juli i fjor har selskapet i årets sommerprogram fått plass til en rekke spennende nye destinasjoner som har blitt mottatt over all forventing. Den første direkteruten på over 30 år fra Oslo til Andenes i Vesterålen har gått med stort sett fulle fly i hele juli. Nykommeren Oslo-Reykjavik, har også vært en stor suksess. Det samme har Korsika og Menorca. I vår utvidet Norwegian sin satsning på Sandefjord lufthavn Torp. Etterspørselen her har vært god, og spesielt nå i juli har direkteruten til Evenes vært en vinner.

AirbusTrond
12-08-2012, 23:06
Det er da voldsomt som Kroatia holder koken. Det gjenspeiles også i prisen. Det er en del år siden jeg reiste på DYs første sesong til Spilt for NOK 199.- i slutten av juni. Nå koster gjerne enveis minst 10-15 ganger så mye.

Bizflyer
12-08-2012, 23:06
Merkelig at ikke Kristiansand er med her!

Har lenge lurt på hva som er mest populært ut av KRS.
Vi snakker jo tross alt om hele 3 ruter til OSL, BGO og TRD!!

BF:stir

Fredrik KH
13-08-2012, 00:15
Gledelig å se at Alicante ruten går bra fra Sola. Håper det er mulig å få til et litt bedre tilbud til ALC fra Sola... kjipt at mesteparten går innom enten Oslo eller Bergen.

Hickok
13-08-2012, 06:45
Merkelig at ikke EVE er nevnt fra OSL. 4 daglige avganger x6, og knapt et eneste ledig sete i snart to måneder burde da kvalifisere som populært?

Someone
13-08-2012, 07:11
Merkelig at ikke EVE er nevnt fra OSL. 4 daglige avganger x6, og knapt et eneste ledig sete i snart to måneder burde da kvalifisere som populært?

Ser ut som de bare har sett på utenlandsruter

Hickok
13-08-2012, 11:39
Ser ut som de bare har sett på utenlandsruter

Stemmer nok det. Innenlandsruter er på en måte ikke sexy nok.

L-1011
13-08-2012, 20:27
Det skulle vara kul att se mosvarande DY lista även för ARN och CPH..

Toffen
13-08-2012, 22:54
Det er da voldsomt som Kroatia holder koken.

Anna.aero hadde en interessant analyse av Kroatia forleden, som viste at Norge var det tredje største markedet til Kroatia, bare slått av Tyskland og Storbritannia.

http://www.anna.aero/2012/08/02/croatias-summer-traffic-is-booming-in-dubrovnik-split-and-zadar/

Jeg var selv en tur i Porec på Istria-halvøya i sommer. (Fløy Norwegian til Pula.) Jeg skjønner godt hvorfor Kroatia er så populært blant nordmenn. Det var vakker natur, billig, passe varmt, solsikkert, deilig vann og masse å se og gjøre. Og ikke minst er det en veldig kort flytur unna for å komme til Syden.