PDA

View Full Version : LAX-SEA med bil


caddy
22-07-2012, 11:24
Fruen og jeg lander på lax 9 okt på ettermiddagen og har retur til osl fra sea 20 okt.
Vi har leid bil på lax og har den under hele oppholdet,vi har ikke hvert på denne siden av usa før så jeg lurer på om noen kan hjelpe oss med noen tips på ting vi bør se og gjøre!

dc-8-63
22-07-2012, 17:12
Det finnes etterhvert mye god informasjon i trip rapporter for første delen LAX opp til SFO - både langs kysten og lengre inn i landet - men jeg har noen forslag for reisen videre fra SFO - uten helt å vite interesser vil uansett foreslå Sonoma og Napa Valley - vil også foreslå en natt her - mange meget gode Bed and Breakfast (som holder meget høy standard). Fra Napa/Sonoma ville jeg kjøre tidlig på ettermiddagen mot Mendocino (anbefales) eller Fort Bragg - dette for å komme seg i "posisjon" på Highway 1 som etterhvert blir Highway 101 - i Mendocino har vi bodd på Little River Inn (http://www.littleriverinn.com) som absolutt kan anbefales - det er kaldere oppover denne delen av kysten og en god Vindjakke / Fleece (Oregon Uniform) anbefales. For litt spesiellt interesserte er "The Stinky Train" ut av Fort Bragg inn i Redwood skogen - men Highway 1 / 101 tar dere gjennom Redwoods som er en stor (phun intened) opplevelse.

Fra Mendocino er det ca 5 timers kjøring til Gold Beach på Oregon Kysten - dette er utgangspunktet for Postbåtene (turer opp langs Rogue River) ikke akkurat Portman Pat fart på disse (http://www.roguejets.com) - Har selv ikke stoppet i Gold Coast men det ser ut til å ha bedre overnattingsmuligheter enn de neste 2 byene (Bandon (anbefales absolutt ikke) og Coos Bay (gammel Tømmerforedlingsby - ser litt vel Hønefoss ut)). Etter en natt eller to om dere tar Postbåten (ikke uvanlig å se bjørn langs elven) er neste anbefaling Newport og Sylvia Beach Hotel (http://www.sylviabeachhotel.com/) - det er kanskje ikke for alle - les og se om dette er noe - ellers finnes det andre muligheter. Byen er flott både den gamle delen hvor Sylvia ligger - meget god resturant tvers over gaten - eller langs elven.

Fra Newport ville vi satt Cannon Beach som dagsmål - med innlagt stopp underveis i Pacific City og Lunch på Pelican Brewery and Pub (http://www.yourlittlebeachtown.com/pelican) og smak i hvertfall på deres IPA (India Pelican Ale) blant de bedre i USA.

Cannon Beach vil vi anbefale Surfsand (http://surfsand.com/) - i oktober bør en kunne få et Oceanfront rom uten å bli helt blakk - og middag på Newmans 911 (gangavstand fra hotellet) gå morgentur på stranden uansett vær - sydover til Harvest Grain Bakeri - hvor en får utmerket Latte - The Heystack Rock er kjent for Puffins (Oregons Lunde Fugl) Oktober er nok noe sent - men kjøp et fange ved og lag bål på stranden sammen med 100 andre - vel mest i weekendene. Som enhver ekte Oregon by har Cannon Beach også eget Mikrobryggeri

Fra Cannon Beach ville jeg ha satt kursen inn til Portland - vink til Toby91 når dere passerer Hillsboro - det tar ca 1.30 minutter inn - Portland er en flott by å tilbringe noen dager i ... i byen ville vi anbefale Hotel Lucia (lav Tommy777 faktor) ( http://www.hotellucia.com/ ) - frokost på St. Honore (http://sainthonorebakery.com/) når det gjelder middag så finnes det en liten typisk Roma Italiensk Resturant - La Piazza i Pearl District - den er litt populær - blant annet Nike ledelsen har et stambord der (og jeg er kanskje ikke helt nøytral da svigerfar "jobber" der når han er frisk nok (han er jo bare 89 år gammel)) Spør etter Alessandro DiBari - dette drives av en gjeng italienerene og "what can I say" - det er italiensk på godt og godt ;))

Et alternativ om dere vil oppleve noe anderledes er the Edgefield - Fattighuset i Troutdale - ca. 20 minutter øst for Portland langs I-84 - i helgene er dette et utrolig sted - det er en full vingård med Vin Produksjon og vinutsalg - bryggeri - destilleri - Spa (meget bra uten Quality Arrogansen) det er vel 5-6 små barer i forskjellig små hus rundt på eiendommen (som er stor nok til vingård og Golfbane) Pub med kino ! - God Resturant (frokosten som er inkludert er meget god) sjekk ut http://www.mcmenamins.com/54-edgefield-home - dessverre er konsert sesongen over i oktober - men sommeren bringer ut John Fogerty, ZZ Top, Ringo Starr, Norah Jones - fikk selv med oss Jethro Tull i fjor....(igjen ikke nøytral da jeg har en 1 niese og 1 nevø blant de ansatte).

Fra Portland /Troutdale - så er I - 5 kjedelig, forferdelig kjedelig - ta det fra en som har lagt igjen opp i mot 200.000km på denne - så om tiden tillater det ville jeg ha kjørt ut til kysten igjen (Mot Astoria - kjent fra Kindergarden Cop - og like "bra" som filmen :wow: ) så følge Highway 101 til Quinault - http://www.olympicnationalparks.com/accommodations/lake-quinault-lodge.aspx - ta en natt her - det er godt for sjelen å sitte ute på plenen med noe godt i glasset og nyte den utrolige luften (dette er midt en "Rain Forrest" som absolutt bør oppleves) - eller foran den enorme peisen i lobbyen. Etter frokost kan man fint rekke rundt the Olympic Natural Park langs kysten - Washington Coast er mye "villere" enn Oregon / California - "byene" Forks ("Kjent" fra Twilight - og helt utrolig at noen vil tilbringe mere enn 4 minutter i) Port Angeles (boooooooooooring) videre inn til vår lille øy Bainbridge Island - som møter dere med The Harbour Public House (10000 ganger bedre enn noen Pub i Atlanta, Chicago etc.) også kjent fra Flyprats diverse Julebord (søk på Julebord i Seattle her lokalt på forumet). Det samme søket kan gi tips om Seattle ....

caddy
22-07-2012, 19:56
Hei og takk for utfyllende informasjon og gode reisetips! dette kommer vi garantert til å benytte oss av :-)
Takk igjen for at du tok deg tid til å gi oss så mye nyttig info!

kimpe
22-07-2012, 22:03
Heisann caddy!

Jeg er i LA akkurat nå, og har kjørt forbi LAX flere ganger den siste uken. Et godt tips er å unngå å kjøre mellom kl 07.00-10.00 og mellom 16.00-20.00 ut fra Los Angeles. Det er helt forferdelig mye biler på veien, og du kan regne å måtte bruke flere timer bare på å kjøre noen få kilometer.. Ta heller en tur på stranda og kjør når det ikke er rush-hours, selv om det er mye trafikk døgnet rundt..

Ellers kan jeg anbefale et hotell som heter Madonna Inn i San Luis Obispo, langs Highway 1 ca 400 km nord for LA. John Wayne var medeier i ranchen til de som driver hotellet, og det er et helt sinnsykt kitch hotell.. 1 natt holder, men er absolutt en opplevelse. vi bodde på rommet "Jungle Rock", der rommet er bygd som en hule, med dusjvannet rennende ut av en fjellvegg inne på badet.. hehe. www.madonnainn.com Kan absolutt også anbefale biffen på steakhouset på hotellet, hele greien er bygd i rosa skinn med lysekroner, blomster og gull... Damene jeg hadde med elsket det!! (Og en del menn der, så det ut som.. hehe)

God tur!

Kim

dc-8-63
22-07-2012, 22:39
Hei og takk for utfyllende informasjon og gode reisetips! dette kommer vi garantert til å benytte oss av :-)
Takk igjen for at du tok deg tid til å gi oss så mye nyttig info!

Et par generelle tanker:

- Det er langt fra LAX til SEA - og langs kysten er det mye svinger !
- Oktober - været kan bli en utfording - spesiellt langs Kysten Nord for SFO
- Oregon kytsen kan ha mye havtåke - og solide stormer - her står Stillehavet rett på !
- Spesielt fra Mendocino til omtrent Newport er det langt til I-5 (opptil 4-5 timer)
- Newport og Nordover er det kun 1-2 timer inntil I-5 om dere blir lei av kysten.

Det burde ikke være problemer med Hoteller på den tiden (utenom weekendene - så "litt løse planer" med muligheter til å dra videre om været ikke er med dere - spesiellt nord for SFO

stefan
23-07-2012, 10:38
Som dc-8-63 skriver er det mye info å finne om turen fra LAX og opp til SFO... VI kjørte der i Februar (bare andre veien) og jeg har laget en trip report om turen som ligger her: http://forum.flyprat.no/showthread.php?t=101125
Jeg vil absolutt anbefale å ta highway 1 framfor I5 som er boooooring. Det eneste man ser er bomullsplantasjer og åkre...