PDA

View Full Version : EB gir deg ukens vintips på Scanair.no:


EB
21-09-2004, 14:23
Uken vintips: Cuvèe Christer Berens San Marzano Primitivo 2003 - NOK 87,90

Imponerende farge. Typisk Puglia-primtivo på duft med rike søte aromaer av tørket frukt og noe eik. Smaken er tett og konsentrert for en vin av denne typen. Frukt og noe restsukker gir en sødmefull intro i smaken, men har en fin tørr finish. Prøv den til kjøttretter med litt sterke krydder i. Det vil kle fruktsødmen i denne vinen.

Tenn på peisen...sett deg ned med en god bok og et glass vin...

CK
21-09-2004, 14:25
Har Christer Berens fått sin egen vin?? Cool! Dette er første EBs Vintips på Scanair.no Forum. Herlig!! Kanskje det er denne jeg skal feire fødselen med?

EB
21-09-2004, 14:26
Allerede meg nytt vintips....og ikke minst jeg har fått på plass avataren min!!! Kan det bli bedre?

Christer Berens har flere viner....

EB
22-09-2004, 08:00
CK innrømmer at det ikke blir cigar... da bør det i allefall bli vin! Her skal det skåles når den nye spotter`n kommer til verden - og hvorfor ikke i ukens vintips! Vi hører vel kanskje noe fra sykehuset i dag....(....har de trådløst nett på sykehuset?)

Trety
22-09-2004, 11:23
EB! Jeg har planer om Taco (blir litt krydder), kan du anbefale en god og passende vin? Fortrinnsvis Spansk eller Italiensk, men er åpen for forslag!

EB
22-09-2004, 11:33
Faktisk er ukens vintips et bra forslag til mat med krydder... Så det ville vært førstevalget. Men en flaske Fetzer Zinfandel lettere avkjølt hadde også passet bra!

Det blir tacomiddag på lørdag - med både italiensk og amerikansk vin....

Trety
22-09-2004, 11:35
*notert* Takker EB, jeg skal nok få gitt den et forsøk!

FBU 4EVER
22-09-2004, 11:38
Godt valg,EB!
Christer Behrens får innpass hos div. produsenter der han får "mixe og trixe" litt før varen er klar.
Nabokona heter Marzano til mellomnavn.Faren kommer fra "hælen",derav navnet.Jeg skal spørre om det er en sammenheng.I såfall kan det bli "husets vin" her i gården.Den kan visstnok fåes i pappformat,også.

Til tacos vil jeg fortrinnsvis gå for en fruktig,tanninfattig,ikke for mye fatlagret rødvin.Helst spansk fra Navarra eller Sommontana.Bør gjerne drikkes lett avkjølt (12-16 C). En god italiensk drue som lager vin etter disse kriteriene er Barbera.Best vil være en Barbera d'Asti,men en ikke fatlagret Barbera d'Alba vil også gå fint til lett krydret mat.